Homemade Sprouts




Sprouts are a powerhouse of vitamins, enzymes, minerals and proteins. The most common are those of soybeans, which you can buy ready-made in the refrigerated or canned .
But a few months ago I have given to self , buying the seeds in bags ( found in organic shops ) .
The selection is diverse, and were the first to sprout alfalfa or alfalfa , which are perfect to start because they are fast and do not require much time to soak.
All shoots but still require a little ' attention and maintenance to grow well.

How to make at home:
Rinse the seeds well with the aid of a strainer.
Take a jar high enough , pour the seeds and cover with water .
Instead of the cover used cheesecloth and a rubber band, to be able to breathe shoots.
Let it sit for the time written on the package (ranging from 4 hours to 12 hours for alfalfa sprouts buckwheat) , preferably in the dark.
After the rest period rinse the sprouts , drain well this time, and put them back in the jar .
Put it back in the dark to rest.
Now, you'll have to repeat this action 2 times a day.
Rinse -> school -> put in the dark
When the shoots reached 4-5 cm will put you on the balcony a few hours (5-6 hours if indirect 1-2 if the direct sunlight to prevent drying out too much) , this is to facilitate the process of photosynthesis and have buds beautiful green and alive.
After exposure put them back in the dark and do the same procedure the next day.
Once ready , the sprouts should be rinsed , removing the skins and seeds left null not sprouted , and let drain well .
They keep in the fridge in a glass container , even for a week (taking care to wash them every other day) .


How to use :

Once you are ready , you can eat raw sprouts , as they are, or blanch them briefly in water or cook them in a pan.
To spice up salads, sandwiches, such as the latest addition to creams and smooth the scenic effect is assured! ) , In smoothies energy in the meatballs, soups ....
In short , ways to get your fill of vitamins are so many , it's up to you to choose your favorite shoots ! ;)


Italian:
I germogli sono un concentrato di vitamine, enzimi, minerali e proteine. I più comuni sono quelli di soia, che si possono acquistare già pronti nel banco frigo o in lattina.
Ma da qualche mese mi sono data all'autoproduzione, acquistando i semi in bustina (si trovano nei negozi bio).
La scelta è varia, i primi sono stati i germoglio di alfa alfa, ovvero di erba medica, che sono perfetti per iniziare perché sono veloci  e non richiedono molto tempo di ammollo.
Tutti i germogli però richiedono comunque un po' di attenzioni e manutenzione per crescere bene.

Come si fanno:
Sciacquate molto bene i semi aiutandovi con un colino.
Prendete un barattolo abbastanza alto, versateci i semi e copriteli con l'acqua.
Invece del coperchio usate una garza ed un elastico, per poter far respirare i germogli.
Lasciate riposare per il tempo scritto sulle confezione (si va dalle 4 ore per gli alfa alfa alle 12 ore per i germogli di grano saraceno), meglio se al buio.
Trascorso il periodo di riposo risciacquate i germogli, scolateli bene questa volta, e rimetteteli nel barattolo.
Rimettetelo al buio a riposare.
Adesso,  dovrete rifare quest'azione 2 volte al giorno.
Sciacquate->scolare->rimettere al buio
Quando i germogli avranno raggiunto i 4-5 cm potrete metterli qualche ora sul balcone (5-6 ore se indiretta 1-2 se con sole diretto, per evitare che si secchino troppo), questo per favorire il processo di fotosintesi ed avere dei germogli belli verdi e vivi.
Dopo l'esposizione rimetterli al buio e rifare la stessa procedura il giorno dopo.
Una volta pronta, i germogli vanno risciacquati, eliminando le bucce rimaste e i semi nulli non germogliati, e fatti ben scolare.
Si conservano in frigo, in contenitori di vetro, anche per una settimana (avendo cura di sciacquarli a giorni alterni).


Come si usano:

Una volta pronti, potete mangiare i germogli crudi, così come sono, oppure scottarli brevemente in acqua o farli saltare in padella.
Per arricchire le insalate, panini, come ultima aggiunta a creme e vellutate l'effetto scenico è assicurato!), nei frullati energetici, nelle polpette, minestroni....
Insomma, i modi per fare il pieno di vitamine sono tanti, sta a voi scegliere i vostri germogli preferiti! ;)





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